Ga naar de hoofdinhoud

Kies tools en beheer toegang

Zodra een service is verbonden, toont de pagina alles wat het biedt en geeft het je controle: jij beslist welke acties je assistent kan gebruiken en wie ze mag activeren.


Zet individuele tools aan of uit​

Een verbonden service biedt meestal verschillende tools — individuele acties zoals "klanten zoeken", "een ticket aanmaken" of "een bestelling opzoeken".

Op de pagina van de service zie je elke tool met een korte beschrijving en een aan/uit-schakelaar.

  • Aan — je assistent mag deze tool gebruiken in gesprekken.
  • Uit — de tool is verborgen; je assistent zal deze niet gebruiken.

Dit stelt je in staat om je assistent alleen de mogelijkheden te geven die je wilt. Bijvoorbeeld, je kunt het informatie laten opzoeken maar niet iets laten aanmaken of wijzigen.

Vergeet niet te Opslaan na het aanbrengen van wijzigingen.

Begin voorzichtig

Wanneer je voor het eerst een service verbindt, overweeg dan om alleen de "lezen" of "zoeken" tools aan te laten. Zet de tools die wijzigingen aanbrengen aan zodra je hebt gezien hoe je assistent zich gedraagt.


Beperk een tool tot bepaalde rollen​

Sommige acties zouden alleen beschikbaar moeten zijn voor bepaalde personen. Voor elke tool kun je deze beperken tot een of meer teamrollen.

  • Geen rol geselecteerd — iedereen die met de assistent chat kan de tool activeren.
  • Een of meer rollen geselecteerd — alleen mensen met die rollen kunnen deze activeren; voor iedereen anderen wordt de tool eenvoudigweg niet aangeboden.

Dit is nuttig voor gevoelige acties. Bijvoorbeeld, je kunt iedereen toestaan om een bestelling te controleren, maar alleen je ondersteuningsteam om een terugbetaling te verwerken.

Kies de rollen voor een tool en Opslaan.

Rollen zijn dezelfde teamrollen die je beheert voor je assistent. Als je nog geen rollen hebt ingesteld, is elke tool gewoon beschikbaar voor iedereen totdat je dat doet.


Hoe je assistent dit allemaal gebruikt​

Wanneer iemand met je assistent chat, ziet deze alleen de tools die je hebt ingeschakeld en die de persoon mag gebruiken. Vervolgens kiest het zelf de juiste, gebruikt deze en geeft antwoord in gewone taal — de bezoeker ziet nooit de achterliggende mechanismen.

Als je meerdere services verbindt, put je assistent uit al deze samen.


Koppel een service los​

Om een service niet meer te gebruiken, open je de pagina en klik je op Loskoppelen.

  • Je assistent stopt onmiddellijk met het gebruik van die service.
  • Je toolkeuzes en rolinstellingen worden bewaard, zodat het later snel is om opnieuw te verbinden.

Dit werkt net als het loskoppelen van elke andere connector.


Volgende stappen​

Klaar om je
gebruikerservaring te verbeteren?

Zet AI-assistenten in die klanten verrassen en meegroeien met je bedrijf.

GDPR-conform